Gå till innehållet. Gå till navigation

Miljöportalen

Sektioner

Vatten

Dricksvatten

Rent vatten i kranen

Rent vatten i kranen

Smakar det så kostar det. Därför är hummer dyrare än fiskbullar. Tryffel har ett högre pris än burkchampinjoner. Rysk kaviar kostar mer än Kalles. Men vårt allra vanligaste livsmedel tar nog ändå priset: Vatten på flaska är ungefär tusen gånger dyrare än det som rinner ur kranen.

Läs mer >>

Arsenik och grunda brunnar

Arsenik och grunda brunnar

I centrala Calcutta bor det 4,6 miljoner invånare. Under dagens arbetstimmar ökar befolkningen med ytterligare 2 miljoner - en svårlöst ekvation med tanke på vattenförsörjningen. För att möta det stora behovet byggs vattenverket ut i hög fart.

Läs mer >>

Relaterade artiklar på Miljöportalen

Främmande arter i våra vatten

När hösten närmar sig samlar vi oss till kräftskiva för att, om man har riktig tur, få ta del av några egenhändigt fångade svenska flodkräftor. Det är nog allmänt känt att de kräftor vi köper nuförtiden oftast är utländska kräftor. Men hur är det egentligen med de kräftor vi fångar i våra svenska vatten? Det är högst sannolikt att också då få utländska kräftor i burarna! Liksom den amerikanska signalkräftan är en mängd andra vattenlevande organsimer införda i våra vatten. Både på gott och ont ...

Läs mer >>